DESPRE BEAUTY VLOGGING SCHOOL
Născută din dorința de a crea o comunitate educată, școala de Beauty Vlogging by L’Oréal România este singurul proiect educațional care le oferă vloggerilor din această categorie, în mod gratuit, training-uri și sfaturi practice pentru a deveni creatori de conținut relevanți pentru comunități cât mai mari.
Ediția din 2022 le aduce cursanților informații ce vizează parcursul oricărui creator de conținut: de la modul în care ne construim o imagine etică în mediul online, la cum verificăm sursa informațiilor pe care le transmitem, până la prezentarea de informații tehnice despre cum creăm conținut digital.

Abordăm teme despre importanța autenticității conținutului promovat pe rețele de social media, dar și subiecte care vizează modul în care ne alegem colaboratorii în funcție de valorile personale. Sesiunile dedicate sfaturilor de îngrijire personală și înfrumusețare, cât și cele tehnice, le vor pune la dispoziție participanților uneltele necesare pentru a crea conținut de calitate, le vor explica pașii teoretici și le vor oferi demonstrații de aplicabilitate.

Profesorii noștri, cu cariere locale și internaționale, sunt extrem de nerăbdători și pregătiți să transmită mai departe din bagajul lor vast de cunoștințe. De la ei vei afla cum să realizezi conținut foto și video de efect, care sunt noutățile platformelor de social-media, dar și cum se “naște” o poveste de succes în online. Totodată, ediția de anul acesta își propune să vorbească deschis despre acum ne afectează hate-ul din online și cum putem să contracarăm efectele lui, prin cursuri în care vei afla ce presupune responsabilitatea în industria de frumusețe, dar și cum va arăta acest domeniu în Metaverse, într-o lume cu o digitalizare accelerată.
Scurt Istoric
2012
Proiectul Beauty Blogging School se lansează ca o inițiativă menită să consolideze relația cu creatorii de conținut scris.
2013
Succesul înregistrat în prima ediție dă naștere unei tradiții și Beauty Blogging School continuă.
2015
Cursurile Școlii devin mai practice, produsele grupului L’Oréal fiind puse la dispoziția participanților. Se realizează un manual de beauty blogging care servește drept sprijin teoretic.
2017
Trendurile în materie de comunicare online se schimbă, video-ul devine din ce în ce mai popular și Beauty Blogging School se transformă în Beauty Vlogging School.
2018
Beauty Vlogging School continuă cu o abordare inovatoare prin extinderea numărului de branduri implicate și colaborarea cu profesori din arii variate ale industriei cu experiență în beauty și producție de conținut foto/video.
2019
Pentru a oferi participanților o experiență cât mai valoroasă, sunt introduse cursurile fizice, iar studenții Beauty Vlogging School sunt împărțiți în patru echipe conduse de mentori renumiți pentru prezența lor în mediul online.
2020
Sesiunile și tematica lor relevantă sunt completate de prezența profesorilor cu experiență în laborator și de informații amănunțite despre îngrijirea pielii, machiaj, testarea produselor și ingrediente. Participanții iau parte la workshop-uri și primesc feedback-uri personalizate.
2021
Pentru a oferi participanților un context ancorat la nevoile momentului, cursurile din această ediție au pus accent pe importanța comunităților din mediul online și pe comunicare. Participanții realizează la finalul școlii un proiect personalizat, ce implică promovarea unei cauze relevantă pentru aceștia.